Reeds als kleine jongen verzorgde ikmijn eigen tuin waarbij de natuur mijn grote inspiratiebron was. Het vak leerde ik van mijn vader. Hij bracht me de nodige kennis bij en leerde mij respect te hebben voor de seizoenen. Als bioloog en milieuexpert kon ik mijn kennis van plant en dier verder ontwikkelen. Ook de kennis van de verschillende biologische processen in water en bodem komen mij nog vaak van pas. Na mijn aanvullende studies als tuinaannemer en tuinontwerper was de tijd aangebroken om een eigen zaak op te richten.

Inmiddels bestaat ‘de Buitenplaats’ al meer dan 20 jaar en hebben we vele projecten tot een goed en mooi einde gebracht. En we gaan steeds door… Onze eenmanszaak groeide tot een team van nu 6 hoveniers. Vanuit Bierbeek trekken we graag naar alle uithoeken van het Hageland, van Leuven tot Diest, van Tienen tot Aarschot …

Onze filosofie is er steeds één geweest van kwaliteit en duurzaamheid. Wij staan in voor een uiterst zorgvuldige, professionele en kwalitatief hoogstaande aanleg en combineren dit met het gebruik van duurzame en natuurlijke materialen als kleiklinkers, natuursteen en hardhout. Wij geven graag toe dat we een natuurlijke voorliefde hebben voor dit soort materialen, die bovendien een tijdloos karakter uitstralen.

Peter Parren – bezieler van De Buitenplaats